Nadal

Nadal

Nadal se sarra, dins Occitania tota i son estacadas un fum de tradicions e mai que mai en Provença.
La grèpia, lo cacha-fuòc, la taula del sopar gròs, los tretze dessèrts.
Dins aqueles d’aquí i a per tradicion la pompa a l’òli:

La pompa a l’òli, que se dèu rompre amb las mans e non pas jamai copar del cotèl, ne costeja d’autres sus la taula coma los pachichòis (amètlas, nòses, figas secas e pansarilhas que la maire las fasiá en penjolant de rasim de sèrva per la coa dins lo sec e fresc del pusaut) e los demai per ne far tretze.
La còla d’Escambís en òc vos desira a totes e totas un bon Nadal, (benlèu que per tradicion ne cantaretz un Nadalet, coma: « La Camba me fa mau » per exemple ), de passar de bonas festas e un bon cap d’an.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

treize − 11 =