Au fil de la trame…Concors de poesia

Au fil de la trame…Concors de poesia

Reglament edicion 2022-2023
En associacion amb lo Photo Club Beaumont Bastides, la Bibliotèca de Bèlmont e l’associacion Animation Culturelle En Beaumontois, Au Fil de la Trame organiza un concors de poesia, en vèrs o en pròsa, en lenga francesa o occitana, qu’a per tèma : LO TEMPS.

Conditions de participacion
Lo concors es obèrt del 1er julhet de 2022 al 5 de febrièr de 2023, data imperativa de barradura.
La participacion al concors es entièrament gratuita, limitada a UN poèma per candidat.
L’accès al concors es despartit en 3 lescas :
T1 : Mainatges de mens de 13 ans
T2 : Adolescents de 13 a mens de 18 ans
T3 : Adults a partir de 18 ans

Los establiments escolars, los centres de lésers, las associacions, etc. pòdon prepausar una poesia collectiva.

Lo fach de concórrer implica l’acceptacion del reglament. Los concurrents autorizan l’associacion Au Fil de la Trame a publicar lors òbras recebudas dins un recuèlh o una revista, sus son sit internet e las rets socialas. Los candidats al concors renóncian al benefici de lors dreches d’autor pertocant la publicacion de lors òbras. Entre sortir del concors, las òbras seràn pas restituïdas a lors autors.

Las òbras adreçadas pels concurrents devon respectar lo tèma. Cada participant se deurà portar pargant d’originalitat de la poesia e ne deurà èsser l’autor – titol e tèxt devon èsser inedits e liures de dreches. Los poèmas occitans seràn acompanhats d’una traduccion francesa.

Consignes
Totes los poèmas seràn sens signatura, ni marca distintiva. Per tal de respectar l’anonimat, es imperatiu de precisar ennaut a drecha de document un còdi comprenent : la categoria e 3 letras seguidas de 3 chifras (exemple : T3 AFT 777). Aquel còdi serà reportat sus una envolopa sagelada (pels mandadisses postals) contenent una ficha precisant : còdi (exemple : T3 AFT 777), títol de l’òbra, nom, prenom (o nom de l’establiment, de l’associacion…), adreça, corric. Los menors deuràn jónher una autorizacion pairala per participar.

Los tèxtes seràn obligatòriament dactilografiats e deuràn respectar las nòrmas seguentas : « un titol, 46 cap a o 46 linhas maximum ».
Las òbras e las fichas d’identificacion son a enviar :
– per corrièr : Associacion AU FIL DE LA TRAME
Le Catalat – Beaumont du Périgord
24440 BEAUMONTOIS EN PERIGORD
– per corric : aufildelatrame@gmail.com (fichièr format Word)

Prix
Tres prèmis seràn decernits dins cada categoria. Los laureats recebràn un an d’abonament a la revista Le Bellimontin ; los poèmas seràn publicats dins la dicha revista.
La data de la remesa dels prèmis serà comunicada ulteriorament.

Poetessas, poètas, a vòstras plumas !

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

20 − deux =